• Ölkunskap

    Ölprovning med matchade avsmakningar
  • 1

På bryggpuben Ölkemi med Underjord Brygghus

En unik chans att lära dig allt om hur malt, humle, jäst och vatten förvandlas till öl genom bryggerikonstens magi. Under denna provning guidar erfarna bryggare dig genom processen och visar hur dessa fyra ingredienser skapar hundratals olika ölsorter. Men hur påverkar egentligen varje råvara ölets smak?

På provningen får du inte bara uppleva och interagera med dessa fyra ingredienserna, utan även dricka matchande öl som pedagogiskt kopplar råvaran till slutprodukten. För att göra upplevelsen komplett serveras ölen med noga utvalda tilltugg från våra vänner och samarbetspartners, vilket skapar en magisk kombination av öl och mat.
Du erbjuds även en inblick i själva bryggprocessen, eftersom provningen sker på ett faktiskt bryggeri blir det extra enkelt att förstå de olika stegen och vi lovar att du går ifrån provningen med kunskapen om vad mäskning, vört och humlekok faktiskt innebär!

Du kommer att lära dig vad mäskning, vört och humlekok innebär – och vi lovar att du går härifrån med kunskap som är perfekt att glänsa med på nästa middagsbjudning.
Ingen förkunskap krävs, så oavsett om du är nybörjare eller öldrickarproffs är denna provning något för dig.

Välkommen!

Underjord Brygghus

Underjord Brygghus

Oliver och Rasmus är båda utbildade bryggeritekniker och driver sedan sex år tillbaka ett av Sveriges minsta och mest kreativa mikrobryggerier - Underjord Brygghus - på Kocksgatan, Södermalm.
Underjord brygger gärna på närodlat och plockar sina smaksättningar själva, med alltifrån maskros, granskott, rönnsumak och sprängticka till hederlig fläder. Provningen äger rum på nyöppnade Ölkemi i Skanstull, en av Stockholms få bryggpubar.
Ölkemi drivs av Steve som står bakom kafferosteriet Drop Coffee så utöver ett fantastiskt ölutbud finns det även bra specialkaffe. Förmodligen är verksamheten öppen när provningen sker men vi har ett eget rum, mitt framför bryggeriet.